Bild: Privat
 
Dagen efter att vi fått veta att huset kommer tidigare än väntat fick vi hem kataloger med olika tapeter och mattor (badrum/klädvård). Det sistnämnda var inte särskilt svårt att bestämma, vi är väldigt överens om att det ska vara mörkt. Tapetvalen var lite knepigare eftersom att vi kommer att göra en del förändringar på nedervåningen när övervåningen är färdigställd. Väggen mellan vardagsrummet och det stora sovrummet kommer att tas bort och bli ett enda stort vardagsrum där både en kamin och matgrupp ska flytta in. Det mindre sovrummet som till en början kommer att vara Leahs rum kommer sedan bli kontor/gästrum. Detta innebär slutligen att alla sovrummen blir på övervåningen tillsammans med ett badrum och ett allrum. 
Så under tiden övervåningen blir redo bor vi lite tillfälligt där nere och Leah får leva med att ha icke så barnaktiga tapeter i sitt rum. Tur att hon inte är så kräsen vad gäller färgval. Annars blir det en hel del ljusa väggar, blandat med mönster i hall och en fondvägg i stora sovrummet (blivande matdelen i v-rum).
Kvar att göra denna helg är att kolla igenom hur/om vi vill ha extra uttag, ev tillval och att skriva ner vägbeskrivning så att huset hittar hit, för tydligen har de inte Eniro i Älvsbyn..;)
 
 
 
Så heter tomten vi köpte i juli 2014 och där ett hus kommer att stå om bara några månader.
Huset vi tillslut valde är ett nyckelfärdigt Älvsbyhus vid namn Mimer som vi tyckte uppfyllde de kriterier vi hade.
Bygglovet lämnades in under hösten och handläggningen tog över de 10 veckor som kommunen uppgett att det tar, dagen innan julafton fick vi dock äntligen åka och hämta det där viktiga dokumentet som behövs för att köra igång på riktigt, dvs beställa huset.
Prel. husleverans har sedan ett tag tillbaka varit v.27 så vi hade som ställt in oss på det. Men fort kan saker och ting ändras. 
I onsdags morse ringde vår säljare Peter med nyheter som både chockade och gladde oss mycket. Husleveransen har blivit framflyttad... och inte bara 2-3 veckor utan HELA 14 veckor!!!
V.13 kommer alltså vårt hus att landa på den lilla plätten som i dagsläget inte ser mycket ut för världen.
Detta gjorde oss inte bara glada utan även lite stressade då det är en hel del (nästan allt) kvar att ordna med innan huset kan komma. Tex ett startbesked från kommunen som Älvsbyhus vanligtvis vill ha in senast 9 veckor innan leveransen. Vi har en bokad tid för tekniskt samråd om 3 veckor så där ligger vi definitivt efter. Förhoppningsvis är detta inget problem för Ä-hus, väntar på feedback från säljaren ang detta.
Det blir en spännande och intensiv tid framöver....