För ett bra tag sedan skrev jag om ekollonen som jag fått från södra Sverige. Förhoppningen var (efter att de legat orimligt länge i blöt) att de skulle sättas i vaser och få rota sig lite innan plantering i kruka. Detta har inte gått enligt planerna. Valde ut ett ekollon från Blekinge och ett från Stockholm, satte i vaser och väntade. Tyvärr var jag inte beredd på hur snabbt vatten dunstar så de stackars ekollonen har svävat mer ovanför vatten än befunnits sig i. Så lätt att glömma bort trots att de står synliga i vardagsrumsfönstret! Ska nog göra ett sista försök och ställa dem på köksbänken istället, då kanske jag kommer ihåg att vattna:)
Däremot har ekollnens granne, elefantörat, vuxit på sig! Roliga något grönt trivs här:)
Det känns viktigt att få klart sovrummen på övervåningen. Allrummet får vänta och badrummet tar vi itu med när ekonomin tillåter. Vårt sovrum behöver ju i princip bara en säng, klädförvaring och rullgardin (mkt viktigt) så klarar vi oss, så får man ta resten sen.
Fokus blir att få klart i barnrummen, speciellt i Leahs. Lillebror är ju endast i behov av sin säng i nuläget;)
Hursom så tänkte vi göra det väldigt enkelt för oss och måla väggarna i de två rummen, i någon ljus färg. Sen får det bli att sätta upp en så kallad väggdekor på ena väggen (den vägg som skiljer rummen åt). Det ska vara enkelt att sätta upp och det finns en uppsjö av olika barnmotiv. Den blivande 3åringen har bestämda åsikter vad hon ska ha och inte, att försöka titta på utbudet och enas om motiv är ett eget kapitel. Blir nog lättast om vi väljer ut 3-4 motiv som hon får välja mellan:)
Får presentera det vinnande motiven här sedan!
 
Kopparrören under elementen ska målas vita tänkte vi
Vårt sovrum. Jocke var duktig och passade på att måla bakom elementen innan de monterades dit.
 
 
Förra veckan inleddes med besök av elektriker på måndagen och besök av rörmokare på tisdagen. Rörmokaren har nu gjort sitt arbete och vi har element på plats, elektrikern har gjort det arbete som går att utföra just nu. I allrummet kommer vi att ha spottar i taket, känns som det enda alternativet. Även i badrummet kommer det bli spottar. I sovrummen och förråden blir det dock vanlig takbelysning.