En ej full tank är en bra tank!
Tömning pågår
 
 
För några veckor sedan var vi med om en mindre angenäm upplevelse då vår avloppstank visade sig vara full. Självklart var det helg. Under ett dygn fick vi känna på livet utan ett fungerande avlopp. Inget man vill göra som höggravid. Måndagmorgon ringde jag Vakin och beställde akuttömning och de kom under förmiddagen. Lyckan över att kunna använda toalett, dusch, diska, tvätta...ja allt de där man är van med att göra dagligen. 
Under veckan vi låg på BB hände det igen. Larmet om "full tank" gick igång. Denna gång ringde Jocke till företaget som ansvarade för att göra vårt avlopp och efter 20-25 minuter var de på plats! Problemet är tjälen i marken, tydligen hade en annan husägare varit med om samma sak. Den snöfattiga vintern gör att tjälen blir djup och då kan detta tydligen hända. Nu är det dock åtgärdat och allt ska fungera som det ska, vi behövde inte stå för något utan det gör företaget. Umelast är så bra att ha och göra med! 
 
I väntan på de större projektet (övervåningen) så får man roa sig med mindre fix. Denna hylla från Ikea har jag kikat på ett tag och idag fick den äntligen flytta in. Den finns i vitt också men tyckte att det passade sig bättre med en mörk modell i vår hall. Som med mycket annat är det dock inte svart utan svartbrun, typiskt IKEA;)
Men den ser svart ut och det är huvudsaken. Prylarna kommer sannolikt att bytas ut med jämna mellanrum, vill nog ha en lämplig krukväxt (ev elefantöra eller kaktus) samt en annan bordslampa. Någon typ av förvaringslåda på nedersta planet också. 
 
Hyllan heter Vittsjö och är nu på kampanjpris till den sista januari, 379 kr är ju ett fynd!
 
Nu har vi fått in båda offerterna från VVS-företagen och det blev inte ett sådant svårt val. Det skiljde nämligen 11.000 kr mellan de två olika företagen. Ganska mycket pengar. 
Idag meddelade vi ett av företagen att vi godtar offerten så nu inväntar vi besked kring när de kan komma och utföra arbetet. Hoppas på så snart som möjligt såklart!
 
Näst på tur - Få hit en elektriker